„GARGŽDŲ PARKAS OŠIA APLEIDIMO RAUDĄ"

Tie, kurie lankosi Gargždų senajame parke, patikins, kad ištrupėję takeliai, atgyvenę suoliukai, šiukšliadėžės apkartina ilgus pasivaikščiojimus. „Nesuprantu dabartinės vietos valdžios, kuri visur investuoja, remia įvairiausius projektėlius, tačiau negeba atnaujinti parko, kuris turėtų būti mūsų pasididžiavimas. Gerai, kad situaciją gelbsti Gargždų miesto bendruomenės iniciatyva parko viduryje įrengta moderni vaikų žaidimų aikštelė“, – kalbėjo redakcijoje apsilankiusi Jolanta Domeikė.



Takeliai mena Tarybų Sąjungą
 

Moteris pasakojo, jog su vaiku dažnai eina pasivaikščioti į parką: „Deja, takeliai tokios būklės, kad kas antras vaikas virsta, mat plytelės išsiklaipiusios, o asfaltas ištrupėjęs. Tiek metų – ir jokių pasikeitimų. Parkas jau seniai laukia investicijų. Milijonų nereikia, tegul nestato suoliukų kas penkis žingsnius kaip prie poliklinikos, bet pakeičia bent esamus.“

Gargždų miesto seniūnas Saulius Bakšinskis pripažino nežinąs, kada tiksliai buvo pakloti parko takeliai. „Tikriausiai Tarybų Sąjungos laikais, o aš atėjau dirbti jau Nepriklausomoje Lietuvoje. Negalima sakyti, kad nieko nedaroma. Takeliai yra kasmet „lopomi“, jei lieka lėšų nuo gatvių asfaltavimo. Taip bus ir šiemet. Beje, prieš 5–6 metus buvo kapitališkai sutvarkyti laiptai Minijos slėnio link“, – pasakojo S. Bakšinskis. Jis užsiminė, kad sulaužyti suoliukai yra pakeičiami naujais. „Anksčiau jie buvo be atlošų, tad, kiek pamenu, prieš dešimtmetį juos pakeitėme su atlošais. Deja, jaunimas ne atsiremia į atlošus, bet ant jų sėdi. Pastatėme po vieną šiukšliadėžę prie kiekvieno suoliuko. Tačiau saulėgrąžų lukštai vis tiek skriejo pro šalį, tai pristatėme dar po vieną šiukšliadėžę iš kitos suoliuko pusės. Liūdna, bet situacija nepasikeitė. Į parką renkasi daugiau nekultūringo jaunimo nei mamų su vaikais“, – priėjo prie išvados Gargždų miesto seniūnas.


Suoliukai – už pažintį su žmona


Klaipėdos rajone gyvenanti J. Domeikė pastebėjo ir teigiamų dalykų. „Labai džiugina Gargždų miesto bendruomenės iniciatyva įrengta vaikų žaidimų aikštelė Gargždų parke. Atsirado ir naujų įrenginių – smagu.“ Tačiau ji užsiminė, kad ir čia trūksta šiukšliadėžių, bent poros suoliukų: „Atėjome su sūneliu, suvalgėme ledų, o pakuočių nėra, kur išmesti, tad keliavome per visą parką su šiukšlėmis rankose. Tačiau juk ne visi tokie kantrūs. O po to stebimės, kad jaunimas šiukšlina. Seniūnija, manau, privalėtų pasirūpinti bent šiukšliadėžėmis.“


Gargždų miesto bendruomenės valdybos pirmininkė R. Litvinaitė-Paplauskienė sakė pasigendanti didesnio vietos valdžios dėmesio Gargždų parkui, vaikų žaidimų aikštelėms. „Šį mėnesį su vaikais lankėmės Kretingos, Palangos, Klaipėdos Jūros parke – net pavydas suėmė“, – sakė ji.


Gargždų miesto seniūnas S. Bakšinskis akcentavo, kad parko viduryje „išdygusią“ vaikų žaidimų aikštelę prižiūri Gargždų miesto bendruomenė: „Siūliau, kad galima pastatyti suoliukų, tačiau tokių pačių, kokie stovi parke. Jie sakė nenorį.“


Gargždų miesto bendruomenės valdybos pirmininkė Roma Litvinaitė-Paplauskienė informavo, kad 4 suoliukus prie vaikų žaidimų aikštelės pažadėjo padovanoti UAB „Laiptai į dangų“ vadovas Vaidas Girgždis. „Pats su žmona susipažinau parke ant suoliuko. Tad pažadėjau parkui padovanoti suoliuką. Atvažiavę su vaikais į žaidimų aikštelę, pastebėjome, kad jų labai trūksta. Nusprendžiau keturis padovanoti. Suoliukai bus žaismingi, išraiškingi, su paukščiukų motyvais, kad derėtų prie vaikams sukurtos aplinkos. Jie turėtų atsirasti gegužės viduryje“, – sakė kvietiniškis V. Girgždis.


„Šią savaitę aikštelę papildys ir dvejos sūpuoklės: vienos – patiems mažiausiems, kitos – vyresniems“, – dar trečiadienį užsiminė R. Litvinaitė-Paplauskienė. Beje, šiukšliadėžes, pasak jos, bendruomenė pastatys iš savo lėšų.

Planai teikia vilties


Gargždų miesto seniūnas S. Bakšinskis priminė, kad yra parengta Gargždų miesto parko galimybių studija. „Parkas bus tvarkomas etapais, katilas verda, pirmiausia turi būti parengti parko atitinkamų zonų techniniai projektėliai, tada darbai. Viskas palaipsniui, žingsnis po žingsnio“, – viltingai kalbėjo pašnekovas.


Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos Strateginio planavimo ir investicijų skyriaus vedėja Raimonda Kučinskaitė informavo, kad yra numatyta lėšų Gargždų miesto parko archeologiniams tyrimams ir vystymo techniniam projektui parengti: „2014 m. – 10 tūkst. Lt; 2015 m. – 100 tūkst. Lt; 2016 m. – 21 tūkst. Lt. Tai reiškia, kad pagrindiniai darbai vyks 2015 m.“


Agnė ADOMAITĖ, Klaipėdos rajono laikraštis „Banga“, 2014-04-26
http://www.gargzdai.lt/gargzdu-parkas-osia-apleidimo-rauda/

1 komentaras:

  1. Kokia dabar situacija jūsų miesto parke? Gal jau normalius suoliukus turite? O gal net šiukšliadėžės atsirado?

    AtsakytiPanaikinti