GARGŽDŲ PARKO PROJEKTAS BUS PRISTATYTAS TARPTAUTINIAME FORUME


Gargždų miesto parko atgaivinimo projektas bus pristatytas Baltijos kraštovaizdžio forume. Renginį organizuoja CIVILSCAPE ir Lietuvos geografų draugija. Tai tarptautinė konferencija-diskusija, kurios tikslas – suaktyvinti nacionalinių, regioninių, savivaldos valdžios institucijų, bendruomenių, verslo, ne pelno siekiančių, nevyriausybinių organizacijų, žemės savininkų ir plačiosios visuomenės dialogą, bendradarbiavimą, įgyvendinant Europos kraštovaizdžio konvenciją, išsaugant ir stiprinant ekologines, estetines, kultūrines, ekonomines jo funkcijas ir vertes.

Baltijos kraštovaizdžio forumas sukvies į diskusiją nevyriausybinių organizacijų, mokslo ir mokymo įstaigų, vietos bendruomenių, savivaldybių ir valstybės institucijų, siekiančių ugdyti pilietinę visuomenę ir įgyvendinti Europos kraštovaizdžio konvenciją, atstovus.

Baltijos kraštovaizdžio forumas – organizacijos CIVILSCAPE organizuojamų kraštovaizdžio forumų ciklo Europoje dalis. Tokie renginiai vyko Švedijoje, Nyderlanduose, Juodkalnijoje, Italijoje, Vokietijoje. Šie forumai skiriami europilietiškumo ir visuomenės dalyvavimo teritorijų planavime vystymui, akcentuojant, kad tai yra visų mūsų pareiga, nes, kaip Europos teisės aktai daugybe būdų veikia kasdieninį žmonių gyvenimą, taip žmonėms turi būti garantuojama galimybė dalyvauti formuojant jų bendruomenių gyvenimą ir viešąją politiką.

Renginys įvyks 2013 m. gruodžio 13-14 d. Vilniuje, Vilniaus universitete, K. M. Čiurlionio g. 21/27.

Daugiau informacijos rasite oficialiose CIVILSCAPE ir Lietuvos geografų draugijos svetainėse.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą