"NORISI, KAD GARGŽDŲ PARKAS VĖL BŪTŲ NORMALIAI TVARKOMAS"

Gimiau Gargžduose, myliu šį miestą, todėl ne vis vien ir mūsų parko likimas. Kai buvau jame prieš pora dienų, buvo liūdna ir graudu matyti dabartinę parko būklę – apaugęs, apžėlęs – baisu. Vis tik sovietmečiu organizuotos mokyklinės talkos buvo ne pati prasčiausia idėja, ką? Paskirstydavo parko plotą visoms mokykloms ir išvalydavo mokinukai supuolę – juk nesunku. Ir vaizdas tikrai būdavo kur kas geresnis nei dabar (įtariu, kad ir miesto valdžia tuomet labiau parku rūpinosi nei dabar).

Nors jau apie dešimt metų gyvenu Vilniuje, tačiau aplankyti senąjį Gargždų parką stengiuosi kaskart kai atvažiuoju čia – tai lyg ir tradicija ar net būtinybė :) Lankantis sostinės parkuose, kurie, turiu pastebėti, gerokai atsigavę, atrodo, kad žmonės juos vėl atranda iš naujo, gausiai juose lankosi, ir ne tik mamos su vaikais ar pensininkai, bet ir jaunimas, ir sportuojanti liaudis. Kadangi vartoti alkoholį viešose vietose draudžiama ir tai užtikrina karts nuo karto pasirodanti viešoji policija, tai pakrūmių mėgėjų su buteliais retai pamatysi.

Taigi, žiauriai norisi, kad Gargždų parkas vėl butu normaliai tvarkomas, vėl vyktų renginiai, atsirastų normalios vaikų žaidimo aikštelės, atsinaujintų takai ir t.t.

Džiugu, kad ši problema bent jau iškilo ir reikalai lyg ir krypsta į gerąją pusę ;) Stebėsim ir seksim įvykius. Sėkmės.


Alina Budvytienė
2010 07 10

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą