BENDRUOMENĖS GALUTINĖS PASTABOS DĖL PARKO VYSTYMO ALTERNATYVOS PASIRINKIMO

Siūlome jums susipažinti su Gargždų miesto parko atgaivinimo iniciatyvinės grupės galutinėmis pastabomis dėl detalizuojamos parko vystymo alternatyvos.

DĖL GARGŽDŲ MIESTO PARKO VYSTYMO GALIMYBIŲ STUDIJOS ALTERNATYVŲ PASIRINKIMO

Išstudijavę pateiktus Gargždų miesto parko vystymo alternatyvų sprendinių pavyzdžius, tolimesniam vystymui ir detalizavimui pasirenkame antrąją alternatyvą. Tačiau prašome atsižvelgti į šias pastabas:

1. išstudijavę funkcijas ir jų pavyzdžius norėtume, jog vaikų žaidimų aikštelės ir įrengimai atsirastų dvejose zonose (kaip 3-oje alternatyvoje), taip pat iš 3-osios alternatyvos perkelti į 2-ąją daugiau zonų, kuriose bus numatytos meninės instaliacijos, objektai ir jų erdvės. Monumentų ir jų erdvių planavimas taip pat turėtų būti perkeltas iš 3-osios į 2-ąją alternatyvą, t.y. partizanų atminimo monumentai turi būti apjungti ir projektuojami kaip bendras pažintinis-istorinis takas;
2. kilus daug diskusijų dėl skvero formavimo parko prieigose, mes manome, jog reikia apsiriboti įėjimo transformavimu bei takų sistemos keitimu, paliekant kiek įmanoma daugiau žalios dangos ir medžių;

3. įėjimo prie Kranto mokyklos išvystymo bendruomenė negali įtakoti. Bet kokiu atveju mes pritariame, jog turi atsirasti dar vienas reprezentacinis įėjimas į parką, tačiau rekomenduojame dėl šio tako tiesiogiai kreiptis į Gargždų „Kranto“ vidurinės mokyklos administraciją.

 Gargždų miesto parko atgaivinimo iniciatyvinės grupės raštas (gautas 2011 02 21)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą