"BAKALAURŲ DARBUOSE – BASEINO VIZIJA"

Praėjusią savaitę (2011 06 20) Klaipėdos rajono savivaldybės salėje Vilniaus Gedimino technikos universiteto architektūros bakalaurai, vadovaujami architekto Rolando Paleko, pristatė savo bakalauro baigiamuosius darbus – penkis daugiafunkcinio sporto centro ir baseino Gargždų miesto stadione architektūrinius projektus.

Apie sporto maniežo, kuriame būtų baseinas, Gargžduose statybą kalbama jau gerą dešimtmetį. Baseinas ir futbolo maniežas – svarbūs infrastruktūriniai objektai tiek Gargždams, tiek rajonui. Tokie objektai paverstų stadioną ir Gargždų miesto parką turizmo, rekreacijos ir sporto centru, kuris taptų traukos vieta žmonėms iš visos Vakarų Lietuvos, tačiau kol kas Savivaldybės strateginiuose planuose vis numatoma baseino idėja taip ir lieka tik ateities planuose.

Šią idėją bent kiek priartinti prie realybės pabandė penki Vilniaus Gedimino technikos universiteto (VGTU) architektūros bakalaurai, kurie parengė Gargždų sporto centro architektūrinius projektus. Idėja savo baigiamiesiems darbams pasirinkti daugiafunkcinio sporto centro Gargžduose projektavimą studentams gimė po praėjusią vasarą mūsų mieste vykusio architektūros studentų idėjų konkurso „Sikon". Sėkmingai bakalauro darbus apsigynę studentai Julija Jurevičienė, Dovilė Krikščiūnaitė, Vitalij Avreicevič, Vaidotas Vaičiulis ir Vilius Juknevičius praėjusią savaitę daugiafunkcinio sporto centro ir baseino Gargždų miesto stadione architektūrines vizualizacijas pristatė gargždiškiams. Visų studentų projektuose atsispindėjo pagrindinė idėja, jog statomas maniežas turėtų būti skirtas ne tik futbolininkams bei kitų sporto šakų sportininkams, bet ir miestiečiams. Studentų parengtuose projektuose numatyta, kad šalia Gargždų miesto stadiono statomame manieže turėtų atsirasti 25 metrų ilgio 5 takelių plaukimo baseinas, sauna, futbolo aikštė, treniruoklių salė, kelios universalios paskirties sporto salės, bėgimo takas, sirgalių aikštė, atviri kiemeliai, įvairios kavinės.

Gaila, jog išties įdomūs sporto maniežo ir baseino architektūrinių projektų pristatymai nesulaukė nei rajono valdžios, nei Tarybos narių dėmesio. Nedalyvavusieji pristatyme ir norintieji susipažinti su daugiafunkcinio sporto centro ir baseino Gargždų miesto stadione architektūriniais projektais jų vizualizacijas gali apžiūrėti Savivaldybės II ir III aukštų foje.
 

Milda Judelytė
Klaipėdos rajono laikraštis „Banga“ 2011 06 29, Nr. 48 (8993) ISSN 1392-4427
 

Projektų vizualizacijos

Julija Čiapaitė-Jurevičienė ( projektas | aiškinamasis raštas )

Dovilė Krikščiūnaitė ( projektas | aiškinamasis raštas )

Vitalij Avreicevič ( projektas | aiškinamasis raštas )

Vaidotas Vaičiulis ( projektas | aiškinamasis raštas )

Vilius Juknevičius ( projektas | aiškinamasis raštas )

Daugiau informacijos apie projektus galite rasti ČIA.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą