GARGŽDŲ MIESTO BENDRUOMENEI – APLINKOS MINISTRO PADĖKA


Spalio 19 d. Vilniuje vykusiame informaciniame seminare Gargždų miesto bendruomenei buvo įteikta LR Aplinkos ministro G. Kazlausko padėka „Už konstruktyvaus profesionalų ir bendruomenės bendradarbiavimo kultūros vystymą rengiant Gargždų parko galimybių studiją“.

Renginys organizuotas Europos kraštovaizdžio konvencijos ratifikavimo Lietuvoje 10-mečiui paminėti. Jame be aktualių kraštovaizdžio planavimo ir projektavimo specialistų pasisakymų, savo patirtimi vykdant kraštovaizdžio tvarkymo darbus dalijosi visuomeninių organizacijų, bendruomenių, savivaldybių ir kt. organizacijų atstovai iš visos Lietuvos. Renginio metu atidaryta geriausių kraštovaizdžio tvarkymo darbų paroda, kurioje eksponuojamas ir Gargždų miesto parko atgaivinimo projektas. Renginio akcentu tapo Aplinkos ministerijos apdovanojimo „Už kraštovaizdį“ įteikimas.

Gargždų parko stendas geriausių kraštovaizdžio tvarkymo darbų parodoje

Šiemet Aplinkos ministerijos apdovanojimas „Už kraštovaizdį“ buvo įteiktas Utenos rajono savivaldybei. Kaip sakė Aplinkos ministerijos Saugomų teritorijų ir kraštovaizdžio departamento direktorius V. Bezaras, vaizdingos, tačiau anksčiau žmonėms visiškai neprieinamos miesto vietos buvo sutvarkytos ir pritaikytos poilsiui. Estetiškai sutvarkyta aplinka tampa Utenos įvaizdžio dalimi, skatina būti gamtoje, didžiuotis savo miestu. Utenos miesto parkai šiemet pripažinti geriausiu kraštovaizdžio tvarkymo pavyzdžiu Lietuvoje.

Gauti Aplinkos ministerijos apdovanojimą „Už kraštovaizdį“ šiemet pretendavo 27 kandidatai – savivaldybių administracijos, viešosios įstaigos, valstybinių ir savivaldybės parkų direkcijos, įmonės, bendruomenės ir privatūs asmenys. Jų paraiškas vertino aplinkos ministro sudaryta komisija iš Aplinkos, Kultūros ir Žemės ūkio ministerijų, Kultūros paveldo departamento, Valstybinės saugomų teritorijų tarnybos, Lietuvos savivaldybių asociacijos, Lietuvos kraštovaizdžio architektų sąjungos ir Etninės kultūros globos tarybos atstovų.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą