GARGŽDŲ PARKĄ ATGAIVINTŲ BENDROS TRENIRUOTĖS

Norėčiau pasidalinti mintimis apie iniciatyvas atgaivinti Gargždų parką. Tikiuosi, kad mano mintys padės kurti tai, ką buvo sugalvoję parko (dvaro parko) kūrėjai.

Kokius žmones galime sutikti kasdien Gargždų parke? Ryte daug žmonių pradeda dieną sportuodami. Nėra manęs tarp šių žmonių, tačiau žinau, kad informacinė lenta su bėgiojimo trasomis ir pratimų pavyzdžiais pagyvintų sportuojančiųjų nuotaiką, galbūt patartų, kaip efektyviai sportuoti. Mielai prisijungčiau prie rytinių Tai Chi (Čy) treniruočių arba organizuojamų bendrų savaitgalinių treniruočių. Smagu būtų sportuoti kartu su bendraminčiais ar specialistais, galinčiais patarti, kaip sportuojant numesti svorio ar stiprėti fiziškai.


Dieną parke mamos ir tėveliai su mažais vaikais kvėpuoja grynu oru. Deja, nėra vietos, kur vaikams pažaisti, pabėgioti. Manau, puiki idėja būtų įrengti vaikų žaidimo aikštelę ant buvusios vasaros šokių aikštelės. Nedidelės investicijos atsipirktų su kaupu. Tai būtų vieta, kurioje vaikai „užburbuliuotų“ Gargždus kiekvieną savaitės dieną. Skandinaviško tipo vaikų žaidimo aikštelių pavyzdžių galima rasti čia.

Vakare kaip toje dainoje „vaikšto vaikšto po vieną, po du, ieško ieško laimingų žiedų“... Kviečiu Gargždų bendruomenės narius pasivaikščioti pavakare Švėkšnos parke. Jus nustebins romantiška aplinka: gražiai suformuotos gėlynų, krūmų erdvės, puikūs poilsio takai. Duok Dieve, kad ten gimtų jums puikios idėjos, o ne „zuokiško fantasmagorijos“ apie oranžinius dviračius, girtaujančio jaunimo prijaukinimą parke bei šokių aikštelėje, žiūryklas, viešas erdves ir kitokias „girdyklas“ šalia Antrojo pasaulinio karo kapinių bei bolševikų aukų laidojimo vietų.

Kviečiu po Švėkšnos parką pasivaikščioti Gargždų bendruomenės narius, nes tai šaunuoliai, neabejingi žmonės. Patikėkite manimi, daugybė blogų veiksmų ir neteisingų sprendimų visada bus geriau nei abejingumas.

Na, o naktimis reikia miegoti, o ne vaikščioti po parką. Beje, tai puikiai vykdo Klaipėdos rajono policijos pareigūnai. O gal jie paprasčiausiai bijo ten eiti, nes parke tuo paros metu yra labai nesaugu...

Vaidotas
Klaipėdos r. laikraščio "Banga" skaitytojas

2 komentarai:

  1. Gražiai, teisingai parašyta. Pareigūnai gal ir nebijo, bet turbūt galvoja, kad neįmanoma pakeisti įsisenėjusių tradicijų ir kovoti su girtavimu parke.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Tikrai būtų smagu jei Gargždų miesto parke atsirastų vaikų žaidimų aikštelės.

    AtsakytiPanaikinti