VEIKSMAS: GYVOS MUZIKOS KONCERTAS PARKE

Jau 4 metai kaip kiekvieno mėnesio paskutinį ketvirtadienį „Gargždų vaikų ir jaunimo laisvalaikio centras“ rengia gyvos muzikos koncertus. Šios idėjos sumanytojas – Artūras Petruoka. Gražia tradicija tampančiame renginyje pasirodo ne tik Gargždų, bet ir aplinkinių rajonų dainininkai ir muzikantai.


Veiksmo vieta ir data

Gegužės 19 d., atsiliepiant į Gargždų miesto bendruomenės iniciatyvą, gyvos muzikos koncertas buvo surengtas Gargždų miesto parke – buvusioje krepšinio aikštelėje. Koncerto idėją aktyviai palaikė ir prie renginio prisidėjo Klaipėdos rajono savivaldybės Kultūros skyrius ir Gargždų krašto muziejus, o renginio dalyvius ir žiūrovus akylai saugojo policijos pareigūnai.

Koncerte dalyvavo du „Gargždų vaikų ir jaunimo laisvalaikio centro“ kolektyvai: roko ir instrumentinės muzikos studija (vadovas Artūras Petruoka) bei dainuojamosios poezijos studija (vadovas Stanislovas Karalius).

Nors renginio organizatoriai ir susidūrė su keliomis problemomis, tiek koncerto dalyviai, tiek jo žiūrovai liko patenkinti. Klausytojai netgi išreiškė pageidavimą, kad tokie renginiai parke taptų dažnesni. Neformali koncerto aplinka ir sąlyginai neįprasta jo vieta suteikė absoliučią laisvę klausytojams, o renginio dalyviams tai buvo puiki proga nevaržomiems jokių sienų ir uždarų erdvių išreikšti save. Bendra renginio atmosfera, pasak kai kurių jo klausytojų, priminė jaukius ir nepakartojamus vakarus prie laužo traukiant dainas su būriu draugų - tik laužą čia atstojo nuostabi gamta ir parko dvasia... viskas buvo labai paprasta, tikra ir nuoširdu... o dainuojamoji poezija buvo tiesiog fantastiška...

Keletas renginio akimirkų...


Šis koncertas buvo pirmasis tokio pobūdžio renginys parke, tačiau tikėkimės, kad jis paskatins ir kitus jaunus žmones „jaukintis“ parko erdvę savo saviraiškai.

Parengta pagal „Gargždų vaikų ir jaunimo laisvalaikio centro“ informaciją

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą