GARGŽDŲ PARKE - ESTRADA IR MENAS

Gargžduose man trūksta jaukios ir apsaugotos nuo lietaus ir kaitrios saulės vietos, kurioje vasarą galima būtų organizuoti renginius lauke.

Tam puikiai tinka miesto parko erdvė ir jei ten būtų nedidelė uždengta estradėlė, būtų labai šaunu. Jei estrada būtų su stogu (kaip Klaipėdoje), nereikėtų nuomotis scenos, ir tai net padėtų sutaupyti. O jei yra stacionarūs suolai žiūrovams susėsti, dar geriau, nes nereikia rūpintis suolais, jų transportavimu ir pan. Renginiai visada atgaivina, pagyvina vietovę, skatina didesnį žmonių susibūrimą.

Jauki estrada – ideali vieta renginiui šiltuoju metu. Pavyzdžiui, Kulautuvoje kasmet vyksta festivalis „Akacijų alėja“. Miestelis visai nedidelis, o į jį žmonės suvažiuoja iš visos Lietuvos.

Dar viena idėja. Gal Gargžduose organizuoti skulptorių plenerus ir ten kasmet vis po naują kūrinį palikti (pavyzdys – dailės galerija po atviru dangumi M. Jankaus muziejuje ar Raganų kalnas Juodkrantėje). Taip susiformuotų turizmui patrauklus objektas. Tada į klausimą, ką galima pamatyti Gargžduose, galėtų būti atsakymas: meno kūrinių ekspoziciją miesto parke.

Šarūnė P.
Klaipėdos r. laikraščio "Banga" skaitytojo nuomonė

1 komentaras:

  1. Butu galima savaitgalio vakarais surenkti dainuojamosios poezijos susiburimus, zmones gale tu pasimegauti gyva muzika gamtoje ......

    AtsakytiPanaikinti