VEIKSMAS: GARGŽDŲ MIESTO GIMTADIENIS

Šį kartą veiksmo buvo daug... Veiklos buvo kiekvienam – ir mažam, ir didesniam, ir jaunam, ir senam, ir savam, ir svetimam. Šiais metais pagrindiniai Gargždų miesto gimtadienio masiniai renginiai vyko parke, senųjų medžių paunksnėje. Perfrazavus kelių sutiktų gargždiškių mintis galima teigti, kad apsnūdęs parkas ne tik pramerkė vieną akį, bet ir šoko, trypė, siautė...


Gargždų miesto gimtadienio šventė prasidėjo dar penktadienį garbingomis „Bangos“ ir „Žalgirio“ lygiosiomis ir parodos atidarymu Gargždų krašto muziejuje. Tačiau daugiausia renginių vyko šeštadienį. Gargždų kultūros centre buvo atidaryta fotoklubo „Gargždai“ paroda „Atspindys“. Vėliau ten pat vykusiame šventiniame Gargždų 757-ųjų metinių minėjime Gargždų miesto garbės piliečio vardas buvo suteiktas Vytautui Vincui Rimavičiui (po mirties) ir Janinai Valančiūtei, vyko Anykščių kultūros centro istorinių šokių studijos „Baltoji pavana“ koncertas. Po renginio prie Gargždų „Minijos“ vidurinės mokyklos esančioje aikštelėje vyko riedučių, riedlenčių ir BMX dviračių varžybos.


Tuo pat metu miesto parke prasidėjo Gargždų dvaro parko šventė... „Lijo“ konferencijų salėje vyko konferencija „Sugrįžkim į parką“, kurioje apie nuveiktus darbus kalbėjo parko atgaivinimu besirūpinančios iniciatyvinės grupės nariai, o parko vystymo galimybių studijos rengėjai pristatė kai kuriuos bandomosios gargždiškių apklausos, kuria buvo siekiama sužinoti miestiečių požiūrį į esamą parko būklę, rezultatus.



Tuo tarpu pačiame parke, šalia pagrindinių takų savo palapines ir stendus išrikiavo įvairių visuomeninių organizacijų atstovai ir prekeiviai, o buvusioje krepšinio aikštelėje buvo siekiama cepelinų valgymo rekordo. Tačiau daugiausia žmonių buriavosi prie centrinėje parko alėjoje įrengtos scenos ir šiek tiek atokiau plytinčioje pievelėje, kuri tarpukariu buvo tapusi pagrindine parke vykstančių renginių vieta. Pastarojoje vyko vaidinimas, kuriame buvo galima išvysti netgi baroną ir baronienę, o vakare buvo rodomi lietuviški kino filmai.



Trečioji Gargždų miesto gimtadienio šventės diena (sekmadienis) buvo šiek tiek ramesnė. Ankstesniojo šurmulio beveik ir ženklo neliko (tik žmonės išliko tokie pat šventiški ir besišypsantys). Apatinėje parko terasoje vyko konkūrų jojimo varžybos „Gargždų miesto taurė 2010“. Į jas susirinkusieji miestiečiai nuo saulės slėpėsi slėnio šlaitų medžių ir krūmų šešėliuose, o drąsesni kantriai laikėsi arčiau baltojo aptvaro.


Dar keletas šventės akimirkų...

Konferencija "Sugrįžkim į parką"
 



Koncertas parko centrinėje alėjoje įrengtoje scenoje
(Sound's Engineers feat. Akwili)



Vaidinimas (su baronu ir baroniene)





"Sidabrinės gervės naktys 2010"






Konkūrų jojimo varžybos "Gargždų miesto taurė 2010"



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą