NUOMONĖ: "KRANTO" VIDURINĖS MOKYKLOS BENDRUOMENĖS POZICIJA DĖL GARGŽDŲ PARKO VYSTYMO SPRENDINIŲ

Siūlome jums susipažinti su Gargždų "Kranto" vidurinės mokyklos pastabomis dėl parengtų parko vystymo alternatyvų ir kai kurių jų sprendinių.
"Kranto" vidurinės mokyklos teritorijos tvarkymas ir funkcinis zonavimas

Klaipėdos rajono Gargždų „Kranto“ vidurinės mokyklos bendruomenė

K R E I P I M A S I S

Gargždų miesto bendruomenės pirmininkui V. ČELEDINUI
Gargždų miesto parko vystymo galimybių studijos RENGĖJAMS

Susipažinę su parengtomis Gargždų miesto parko vystymo alternatyvomis ir atstovaudami „Kranto“ vidurinės mokyklos bendruomenei, norėtume išreikšti tokias pastabas ir pasiūlymus dėl kai kurių Gargždų miesto parko vystymo galimybių studijos sprendinių:
  1. Išnagrinėję galimas parko vystymo alternatyvas, pritariame planams tvarkyti ir plėsti sporto aikštynus mokyklos teritorijoje (stadioną ir kitas sporto aikšteles), nes dabartinė jų būklė yra labai prasta, o tokia situacija netenkina mokyklos bendruomenės poreikių.
  2. Planuojant lankytojų srautus (automobilių, dviračių ir pėsčiųjų) parke ir jo gretimybėse, įvertinti mokyklos teritorijos aptvėrimo galimybę ir mokyklos bendruomenės siekį uždaryti šiuo metu mokyklos teritoriją per pusę dalinančią gatvelę (ar kaip kitaip riboti judėjimą ja), o teritorijos aptarnavimą organizuoti perimetru.
  3. Išnagrinėję viešai paskelbtas všį „Gargždų futbolas“ ateities vizijas, nutariame, jei laikomasi visų galiojančių teisės aktų ir nutarimų, neprieštarauti planams statyti uždarą maniežo pastatą miesto stadiono teritorijoje. Taip pat pritartume ir naujojo maniežo aptarnavimui reikalingos automobilių statymo aikštelės (iki 50 vietų) įrengimui mokyklos teritorijoje, išplečiant esamą automobilių aikštelę palei Kranto g. bei numatant priemones ją atskirti nuo likusios mokyklos teritorijos ir taip užtikrinti mokinių saugumą – sumontuoti tvorą. Patekimas (įvažiavimas) į automobilių aikšteles turi būti organizuojamas tik iš Kranto g. Renginių parke ir miesto stadiono teritorijoje metu lankytojai iš šios automobilių aikštelės srautai turėtų nekirsti mokyklos teritorijos (tranzitas per mokyklos teritoriją yra nepriimtinas), o pasiekti savo tikslą ją apeinant perimetru (išore). Įrengiant automobilių aikštelę taip pat reikėtų imtis papildomų eismo saugumo priemonių, kad būtų užtikrintas ugdymo centro „Naminukas“ ugdytinių saugumas.
  4. Mokyklos bendruomenė yra linkusi pritarti 2-oje parko vystymo alternatyvoje numatytam vystyti reprezentacinio patekimo į naująją parko dalį variantui – PĖSČIŲJŲ ALĖJAI palei mokyklos ir miesto stadiono sklypų ribą. Visgi norime pabrėžti, kad planuojama alėja (takai kartu su juos įrėminančiomis želdinių eilėmis) turėtų užimti ne platesnę nei 10 m pločio juostą ir būti maksimaliai arti sklypų ribos. Norėtume ypač akcentuoti, kad siekiant užtikrinti mokinių saugumą, alėja turi būti skirta tik pėsčiųjų poreikiams ir dalinai tinkama specialiajam transportui, tuo tarpu lankytojų ir aptarnaujančių tarnybų privažiavimas (patekimas) į naujai statomą maniežo pastatą turėtų būti organizuojamas tik per miesto stadiono teritoriją, t.y. jos viduje.
  5. Norėtume išreikšti susirūpinimą mokyklos teritorijoje esančiais prastos būklės statiniais (ypač „šaudyklos“ pastatu) ir siūlome galimybių studijos rengėjams įvertinti jų nugriovimo ar pritaikymo kitiems poreikiams ir funkcijoms galimybes.
  6. Šiuo metu yra planuojama vystyti (plėsti) mokyklos teritorijoje esantį teniso aikštyną, todėl galimybių studijoms rengėjams patariame susisiekti su už tai atsakingais asmenimis, kad būtų suderinti aikštyno vystytojų ir galimybių studijos rengėjų siūlomi sprendiniai.
  7. Planuojant bet kokius kitus pakeitimus mokyklos teritorijoje turi būti vadovaujamasi Lietuvos higienos normos HN 21:2010 „Bendrojo lavinimo mokykla. Bendrieji sveikatos saugos reikalavimai“ nuostatomis ir kitais galiojančiais teisės aktais.

PRIDEDAMA. Mokyklos teritorijos zonavimo schema.

Klaipėdos rajono Gargždų „Kranto“ vidurinės mokyklos
direktorius Egidijus Žiedas
pavaduotojos: Inga Rankelienė
Violeta Petrošienė
Virginija Butkuvienė

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą